Nóg meer appels, voor nóg meer Voedselbanken

Op zaterdag 24 september en alle zaterdagen in oktober stellen 13 appeltelers uit Dronten, Zeewolde, Kraggenburg en Marknesse hun boomgaard open voor appelpluk voor de Voedselbanken!

In 2021 organiseerde Voedselbank Dronten een eerste succesvolle appelpluk. Toen kon zij bij 5 telers in Dronten terecht. Hier plukten de vrijwilligers 15.000 kilo appels. Genoeg om een aantal voedselbankklanten van verse appels te voorzien. Dit jaar hebben zich maar liefst 13 telers aangemeld en breidt de regio zich naast Dronten uit naar Zeewolde, Kraggenburg en Marknesse. Daardoor zorgen we ervoor dat er dit jaar nóg meer appels ten goede komen aan een veel groter aantal Voedselbanken. De groentefruitbrigade zorgt voor het verzamelen, sorteren en distribueren van de appels naar de distributiecentra van Voedselbanken Nederland.

Help jij de voedselbankklanten? Kom een zaterdag appels plukken!

De Emmaüskerk, Bron en Hoeksteen gaan op zaterdag 8 oktober meehelpen.  We plukken van 8.30 tot 15.30 uur. De koffie, thee en lunch is verzorgd. Kom je meedoen? Meld je aan bij Edwin ten Haken, 06-48081150

Start met typen en druk op Enter om te zoeken