Zoals afgelopen jaren, zal ook dit jaar Amnesty bij ons langs komen om in deze roerige tijden aandacht te vragen voor de mensenrechten in de wereld. Ze zullen naast verkoop van mooie artikelen zoals kaarsen, kaarten etc. ook een petitie bij zich hebben, die wij als gemeente kunnen ondertekenen

Ieder jaar rond 10 december – Internationale dag van de Rechten van de Mens – worden wereldwijd acties gehouden om de belangrijkheid van mensenrechten onder de aandacht te brengen.

Handtekeningen worden gevraagd voor petitielijsten, miljoenen brieven worden geschreven. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten.

Amnesty International vraagt dit jaar aandacht voor twee petities. De ene voor een betere Nederlandse wet tegen verkrachting. Verkrachtingsslachtoffers worden in Nederland onvoldoende beschermd. Dat moet veranderen.

En de ander voor Vahid Yren uit Iran die werd gearresteerd omdat hij had deelgenomen aan vreedzame demonstraties in de stad Shiraz in 2017 en 2018.  Tijdens de demonstraties werden er leuzen geroepen over ongelijkheid en politieke onderdrukking. Vahid kreeg 33 jaar gevangenisstraf.

Schrijf een brief, teken een petitie, verander een leven.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken