Zaterdagmiddag 3 oktober 2020 vindt de Jorislezing plaats in de Sint-Joriskerk van Amersfoort. De Jorislezing is een initiatief van stichting het Capittel van Sint Joris. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De deur is vanaf 14.30 uur open. Vanwege de coronabeperkingen is het dit jaar wel verplicht om uw komst vooraf aan te melden en is het aantal plaatsen beperkt. Wees er snel bij. (zie onderin bij Vooraf aanmelden.)

Nu we al weer 75 jaar een vrije, democratische rechtstaat zijn, is het bij uitstek een moment waarop we als volk een eenheid zijn, ons met elkaar verbonden voelen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij 75 jaar vrijheid, ook mensen die hun roots niet in Nederland hebben liggen? Wat leren we de kinderen over de Tweede Wereldoorlog en waarom?

Mevr. G. (Gerdi) Verbeet
Sinds juni 2015 is Mevrouw Verbeet voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Gerdi Verbeet (64) heeft als Tweede Kamerlid en later als voorzitter van de Tweede Kamer grote persoonlijke en inhoudelijke betrokkenheid getoond bij Oorlogsgetroffenen en het Nederlandse Herinneringslandschap

Vooraf aanmelden en toegang:
Aanmelden doet u door een e-mail te sturen met vermelding van het aantal personen. E-mail naar:
info@capittelsintjoris.nl. U krijgt via e-mail bericht of er plek is voor uw komst.
Neem deze e-mail met bevestiging mee, als toegangsbewijs. Bij de deur wordt hier naar gevraagd.
Wij hopen u 3 oktober te zien.

Meer informatie op: www.amersfoort.nl/75jaarvrijheid

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X