Pinksteren in de Emmaüs

Op 9 juni stond de kerkdienst in het teken van Pinksteren. Alleen al daarom was het geen gewone zondagse dienst, maar er was nog meer. Ook het afscheid van de oudste kinderen van de Kindernevendienst kwam aan de orde. Drie jongeren kwamen met hun eigen verhaal en tekening aan. De ouders van deze jongeren spraken hun kind toe en gaven goede wensen mee. De tekeningen werden neer­gelegd in de “Ark” van de Emmaüskerk.

De predikant Wim Verschoor vertelde over Pinksteren. Maar eerst stak hij in het doop­vont een Pinkstervuur aan, met de kinderen om zich heen. Aan het einde van de dienst kwamen de kinderen hun handen warmen aan het vuur, en gaven zij de warmte van God aan alle kerkgangers door. Het was een feest.

(klik op een foto om te vergroten)

Wim Verschoor & Robert Kordes

Foto’s Robert Kordes