Zoals u weet staat sinds 1985 in de Emmaüskerk een bijzonder mooi Engels orgel van de orgelmaker Willis uit 1875.

Dit orgel  verdient meer aandacht dan het tot nu toe heeft gehad. Daarom zullen per jaar een paar concerten worden georganiseerd.

De organist die het concert op 17 november zal verzorgen is Tjeerd van der Ploeg,  sinds 2002 is hij werkzaam in de St Christoforuskerk te Schagen als organist en dirigent en bespeelt daar het  Nicholson-orgel. Zijn concertrepertoire omvat de gehele breedte van de orgelliteratuur.

Hij maakte CD opnamen met onder andere werken van Herbert Howells, Charles Tournemire en J.S. Bach. Wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem de zilveren medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs toegekend.

Tjeerd van der Ploeg concerteerde in diverse Europese landen en de VS. Als docent geeft hij vele cursussen en heeft hij een lespraktijk.

In het novembernummer van Drieluik volgt meer informatie over dit concert. Wilt u op 17 november meegenieten van de klanken van dit orgel zet dan de datum alvast in uw agenda