Na de afgelopen 3 jaar Mwana Ukundwa, Rwanda ondersteund te hebben, steunen de 9 PKN kerken in Amersfoort de komende jaren het project Syrische vluchtelingen in Libanon & Jordanië.

De Syrische bevolking lijdt al sinds 2011 onder een extreem gewelddadige burgeroorlog. Bijna vijf miljoen Syriërs zijn het land ontvlucht en verblijven in voornamelijk in buurlanden als Turkije, Libanon en Jordanië. De vluchtelingen daar leven in extreme armoede.

Een project in samenwerking met Kerk in Actie. Kerk in Actie steunt via het ACT Alliance netwerk kerken en kerkelijke organisaties in Libanon en Jordanië. Zij delen voedselpakketten uit en helpen ontheemden bij het zoeken naar onderdak en werk. Ook zorgen deze kerken en organisaties dat vluchtelingkinderen onderwijs volgen en bieden zij psychologische hulp. Verder delen zij medische en hygiënepakketten uit en verbeteren zij drinkwater- en sanitaire voorzieningen.

Ondersteun kerken bij hun hulpverlening:

• een hygiënepakket voor vrouwen (ondergoed, maandverband, zeep, shampoo) kost €17
  • een rugzak met schoolspullen is €23
  • een matras kost €50
  • voor €150 krijgt een gezin een kledingpakket
  • voor €200 een pakket met huishoudelijke artikelen
  • met €296 volgt een vrouw een vakopleiding
  • voor €329 krijgt een gezin een maand lang warme maaltijden

Om bovenstaande te verwezenlijken begrijpt u is er veel nodig. Nu zijn een paar enthousiaste kerkleden vanuit de Bron & Emmaüskerk al volop bezig met het bedenken, initiëren en uitvoeren van leuke acties voor het nieuwe project vluchtelingen uit Syrië in Libanon & Jordanië. Wie zitten er in dit enthousiaste groepje: Robert Kordes, Monique Sleeking & Roos en Erwin van ’t Land. Na de start op zondag 3 februari jl. staat de teller al op ruim € 1260,00 wat natuurlijk een fantastische start is. Als u/ jij leuke ideeën hebt om geld in te zamelen horen wij dat graag. Samen met u kunnen we dit project weer net zo succesvol maken als het vorige project Rwanda. Mailen omtrent ideeën of vragen, mail gerust: robert.kordes@gmail.com