Jubileum Raad van Kerken Amersfoort

Kunnen Rome en Reformatie samen op weg?

De Amersfoortse Raad van Kerken bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum wil de Raad een bezinning aanslingeren. Is na vijf eeuwen scheiding hereniging mogelijk?

Daarover houden dr. Arjan Plaisier (predikant PKN) en prof.dr. Marcel Poorthuis (r.k. theoloog en hoogleraar) een korte lezing op zaterdagmiddag 18 mei. Plaisier betoogt dat Luther niet uit de R.K. Kerk van vandaag zou zijn gestapt. Poorthuis spreekt over ‘Toenadering vanuit eigen kracht’. De discussie tussen de sprekers en met de aanwezigen wordt ongetwijfeld spannend en geleid door dr. Bert de Leede (predikant PKN). Verder: Jelle Koolstra met een muzikaal-creatief programma: ‘ReisTijd, wat 50 jaar met je kan doen’ en cantorij De Oorsprong o.l.v. Jan Schuring.

Inloop vanaf 13.30 uur, afsluiting om 16.30 uur met een hapje en drankje. Toegang: gratis. Iedereen welkom!

Plaats: Kruispunt, kerk in Amersfoort-Vathorst (dicht bij station). Navigatiesystemen werken niet goed op kerk/adres, wel bij intypen: Busstation Vathorst. Voor info route: www.kruispuntvathorst.nl