Links


Kinderen

 

Algemeen

De Emmaüsgemeente heeft heel wat in huis als het om kinderen en jonge mensen gaat. We doen veel en we willen veel. Natuurlijk: alles hangt van mensen af. Soms lopen dingen goed soms is het moeizaam. Nieuwe initiatieven worden genomen, oude worden stopgezet. Doe jij mee (met je kinderen) in het kinderwerk en de jongereninitiatieven in de Emmaüs?

 

0-2-jarigen
Crèche; iedere zondag van het jaar.
 
2-6-jarigen
Kinderzondag; eerste zondag van de maand. We beginnen de dienst met een gast: Tante Annie, mevrouw Bloem of Mijnheer Nooitgenoeg. We zingen een kinderliedje waarbij elke kleuter zijn eigen instrumentje heeft. De KinderNevenDienst wordt gesplitst in een groep oudere en jongere kinderen. Leuke gelegenheid dus voor jonge kids én hun ouders om elkaar te ontmoeten.

Peuter-Kleuterviering
Met Pasen en Kerst; een dienst helemaal gericht op deze doelgroep met de vaders en moeders; oecumenisch van opzet,  gehouden  in de Emmaüskerk.
 
7-10-jarigen
KidsKat; catechese voor kids. In blokken van drie lessen worden de kinderen langs de elementaire zaken van het christelijk geloof geleid. Speels en informatief. Het mag echt over iets gaan bij deze nieuwsgierige leeftijd. Zo zijn we bezig met ‘Doop’ en ‘Avondmaal’.
 
4-12-jarigen
KinderNevenDienst; iedere zondag - behalve in de zomer, dan mogen de kids mee naar de crèche. Vóór de Schriftuitleg gaan de kinderen naar hun eigen ruimte waar ze een eigen programma hebben, dat (meestal) aansluit bij de dienst.
Kerk-en-Schooldienst; één maal per jaar met de leerkrachten en de kinderen van ’t Anker een dienst waar de kinderen helemaal aan mee kunnen doen.
Jonakamp rond Pinksteren; met kinderen van alle wijken van de de Protestantse Gemeente Amersfoort een paar dagen kamperen.