Rwanda Maaltijd

De werkgroep Wereldwijd nodigt jullie uit om vrijdagavond 18 november ’s avonds samen te eten en bij die maaltijd op ontspannen manier kennis te nemen van cultuur, kerk en samenleving in Rwanda.

De opbrengst is vanzelfsprekend voor het gezamenlijke PGA project Mwana Ukundwa (‘Geliefd kind’). In deze organisatie probeert men aan verzoening te werken in dit verscheurde en verminkte land.

zaal open:                18.00 uur

aanvang:                  18.30 uur

afloop ongeveer:     20.00 uur

kosten:                     bijdrage collecte

• gegrilde kip met salieboter en zoete aardappel
• Boeuf au patates douces (rundvlees met zoete aardappel)
• Pintobonen met aardappel (vegetarisch gerecht)

en toe: “Mango-sneeuw”, een tropisch koel dessert na een mooie warme gezellige avond

Kom je ook gezellig meeeten?
dat kan als je je opgeeft bij Robert Kordes, werelddiaken van de Emmaüsgemeente: robert.kordes@gmail.com

Koks gezocht

Aan de hand van eenvoudige gerechten leiden we onze aspirant koks langs de heuvels van Rwanda. Thuis voorbereiden, afbakken en koken wellicht in de keuken van de Emmaüs. Nel van der Harst praat je graag bij over de precieze gang van zaken (aankoop ingrediënten, hoeveelheid e.d.).

Bel of mail me even. Nelvdharstnoorland@gmail.com

Lastige verhalen

Vreemd en bizar, het boekje met lastige bijbelverhalen van P.Schelling is nog niet uit. We hebben nog een paar verhalen te gaan. Verhalen die weerstand bij ons oproepen, waar we geen weg mee weten. Samen proberen we in deze leesgroep de betekenis van die lastige verhalen te achterhalen. En kijken daarna hoe Schelling de bijbeltekst  uitlegt.

Nieuwelingen kunnen gewoon aanhaken, de verhalen kunnen los van elkaar gelezen worden.

data: dinsdag 11 oktober, 8 november, 13 december, 3 januari, 7 februari en 7 maart.

tijd: 20.00 - 22.00 uur. Meer info klik hier

Vanaf 1 november a.s. staan de diensten in de agenda.

Zondag 6 november 10:00 uurDs. B. v/d Bent
Zondag 13 november 10:00 uur
Dr. S. Schoon
Zondag 20 november 10:00 uurDs. M. v. AmerongenLaatste zondag
kerkelijk jaar
Zondag 27 november 10:00 uurDs. P.P. v/d Harst1e Advent

Wilt u de dienst (nog eens) beluisteren?
Volg kerkdienst direct of luister hem op kerkdienst gemist. Ook kunt u een aantal van de preken nalezen op de pagina Preken downloaden.

Agenda en activiteiten

Hulp bij het Kerkbalansfolder

Dit jaar gaart de folder over "Vieren".
Ik ben opzoek naar mensen die het leuk vinden iets te
vertellen over het onderwerp "vieren".

- Dienst van Schrift en Tafel
- Swing
- Peuterkleutervieringen (vooral met Pasen en Kerst)

Andere inbreng mag natuurlijk altijd.
Graag even een mailtje naar Mandi@emmauskerkamersfoort,com
voor meer informatie. Der deadline ligt op 22 november.

Excursie tentoonstelling ‘Heilig Schrift’

22 november a.s. Catharijneconvent in Utrecht

Op dinsdagochtend 22 november ondernemen we vanuit Amersfoort een excursie naar de tentoonstelling Heilig Schrift in het Catarijnenconvent in Utrecht. Drie maal ‘Heilig Schrift’ wordt daarbij gezusterlijk getoond: Tenach van de Joden, Koran van de Moslims en Bijbel van de Christenen. Na het museumbezoek is er een gesprek met ds. J.R. Nienhuis die zich sinds jaren verdiept in de samenhang van de drie schriften. ‘Mijn overtuiging is dat juist  door meditatie en gebed en door liefdevolle aandacht voor elkaars heilige schriften er wegen van verzoening zijn’ zo stelt hij.

Opgave bij ds.Paul van der Harst via Paulvanderharst@emmauskerk-amersfoort.nl; telefoon 033 – 47 99 251

Koran detail begin 19e eeuw

Onze website is in onderhoud
Zoals u wellicht kunt zien en hopelijk zo min mogelijk zult merken is onze website in onderhoud.
Wij willen u graag zo snel en zo veel mogelijk van informatie voorzien en daarom willen wij graag een vernieuwde, snellere en makkelijkere website aan u presenteren. Wij hopen dat u daar zo min mogelijk hinder van zult ondervinden. Mochten er dingen zijn die u mist, die u niet kunt vinden of graag op de hernieuwde website zou willen terugzien laat het dan aan ons web team weten via info@emmauskerk-amersfoort.nl Alvast bedankt!

Actief op Twitter

We hebben nu behalve een instagram account

en een facebook account ook een twitteraccount.

Vanaf nu zijn we te volgen op @emmauskerk033

Volg en retweet ons!