Gespreksgroepen


Thuis bij God
Gesprek voor en door jong volwassenen tussen de 20 – 35 jaar. Aan de hand van een (fragment uit) radioprogramma, documentaire, You-tube filmpje, artikel/bericht uit de krant, film, cabaret programma, etc gaan we vrijuit in gesprek over wat ons bezighoud. En daarbij spreekt er nog een derde gesprekspartner mee: de Bijbel.
Steeds proberen we een Bijbelgedeelte te lezen dat iets zegt over het aangesneden probleem. Niet als dooddoener (de Bijbel heeft gesproken nu kunnen wij verder zwijgen) maar inderdaad: het is een derde stem waarmee we in gesprek gaan en waardoor we onze vraagstelling verdiepen.Bij elke bijeenkomst proberen we daarbij ook iemand uit te nodigen die ons meer kan vertellen overhet onderwerp. De bijeenkomsten zijn elke 3e donderdag van de maand.aanvang 19:30 uur - 21:30 uur.Daarna is er nog plek om na te praten onder het genot van een drankje. Elke keer bij iemand anders thuis.
Contact: via Facebook of via emmauskerk@gmail.com
Belijdeniscatechisatie
Vooral bedoeld voor mensen tussen de 20 en de 30 jaar om de hoofdpunten van Christelijk geloven te onderzoeken, zoals we die in de Bijbel, en  in verschillende tradities en bij elkaar tegen komen. De gesprekken zijn open, vragen staat vrij en de uitkomst staat niet vast. Een goede manier om jezelf de vraag te stellen: ‘Wat is de zin en onzin van geloven?’ en ‘Geloven, hoe doe ik dat en hoe doen we dat samen?'
Contactpersoon: ds. Rein van der Zwan telefoon 033-4755158

Oecumenische Kring “Puntenburg”
Elke derde donderdag van de maand van 15:45 - 17:15 uur houden we onze gespreksgroep voor mensen uit de Puntenburg en omgeving. Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken wij een artikel uit het oecumenische blad "de Open Deur" of gaan in op vragen die zich voordoen tijdens onze bijeenkomst.
Contactpersoon: Sierk de Bruin, telefoon 033-4635206


Ouderensoos
Eenmaal per maand  op woensdag van 14.00 - 16.00 uur komen wij samen in de middenzaal van de Emmaüskerk. De middagen zijn gevuld met verschillende programma’s op maatschappelijk of sociaal gebied, dia’s, film of spel. We zingen en lezen samen en ontmoeten elkaar.
Contactpersoon: Ds. Wim Verschoor, tel. 033-4324351